Silly: Ännu en ny import

Nässjö Basket ger sig inte på importfronten. Sist in är en ny pointguard med ettårskontrakt.

Facundo Zarate är en 29-årig argentinare med italienskt pass. Han mäter 190 centimeter och har spelat flera säsonger i Argentinas A-liga, senaste säsongen i förstaligan var 2016/2017 med Atletico Argentino de Junin då Facundo Zarate snittade 18 min/match vilket gav 5,1 poäng, 1,8 returer och 1,7 assists.

Förra säsongen spelade han med Platense, topplag i andraligan, men kunde inte spela hela säsongen på grund av skada.  Han missade 20 matcher. Det blev spel i 31 matcher och 24 min/match. Han snittade 8,2 poäng, 2,7 returer och 3,5 assists. I skottprocent noterades 52% från golvet och på trepoängarna blev det 20 av 73 (27,4%). Från strafflinjen 69,1%.

– Nu är truppen full och vi letar inte aktivt efter fler spelare, säger Christer Sabel, sportchef i Nässjö Basket till Smålands Dagblad.

x x x x x

Till sist denna dag en notering om en import som lämnat svenska ligan. Jalen Jenkins – som förra säsongen kom in sent i grundserien och spelade med Uppsala – har klart med ny klubb som blir Rilski Sport i Bulgarien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.