Svenskens chans i toppklubben

I somras såg vi svenske Elijah Clarence visa upp sig i U20-EM där han snitad 22,4 poäng per match. Sedan tog den talangfulla komboguarden på 195 cm beslutet att lämna college i USA för att starta en tidig karriär som proffs i Europa. Nu är det klart var han ska spela.

Elijah Clarence får chansen i tyska toppklubben Fraport Skyliners. Kontraktet gäller ett år med option på förlängning med ytterligare två år. Klubben tänker sig en utveckling där den unge svensken börjar med att spela i juniorlaget i tyska tredjeligan.

– Jag såg Elijah vid U20 European Championship i Chemnitz. Jag kom i kontakt med honom genom den svenska basketförbundet. Därför vill jag tacka de svenska kollegorna igen! Elijah är en ung spelare som kommer att träna med oss, men kommer i första hand att spela främst för Fraport Skyliners Juniors i ProB. Han var en enastående poänggörare vid U20 European Championship. Han har mycket talang, mycket potential och mycket arbete framför sig, säger Fraport Skyliners huvudtränare Gordon Herbert till klubbens hemsida.

– Jag ser fram emot att komma till Frankfurt och ta den här fantastiska möjligheten, säger Elijah Clarence.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.