Pasta, pizza, gelato, gondol

A3 Basket-gänget från Umeå har inte bara massor med träningar och matcher under sin försäsongsturné.

Bloggen har fått in en bild på ”Norrlands”-kvartetten Moa Dellbro (från Umeå), Isabelle Edholm (från Sundsvall), Danielle Elvbo (från Östersund) och Hollie Mershon (från Philadelphia, men med flera säsonger i Umeå).

Moa Dellbro: ”I onsdags hade vi en träningsfri dag och då åkte vi in till Venedig. Jag har aldrig sett en så vacker stad! Vi gick massor, åkte gondol och shoppade i små mysiga butiker. Vi har ätit massvis med pasta och pizza! Träningarna har varit bra men varma. Häftigt att möta Venezia, ett riktigt bra lag”.

Moa Dellbro åker efter veckan i Italien hem till Umeå medan resten av truppen ska fortsätta till UMMC Cup i Ekaterinburg, Ryssland.

Issa Edholm: ”Venedig var supermysigt, en av de finaste städerna jag sett! Förstår varför dom kallar den ’the city of love’. Vi var där i ungefär 10 timmar. Vandrade runt och tittade på sevärdheter, åt pizza och gelato, åkte gondol, och shoppade en del.”

Hur går det med teambuilding och träning?
”Vi har inte gjort några direkta teambuilding-övningar, men vi har ju spenderat dygnet runt tillsammans så vi har verkligen lärt känna varandra och kommit ihop som grupp. Ett riktigt skönt gäng! Vi har tränat två gånger per dag, förutom matchdagarna (söndagen körde vi skottpass på morgonen, men måndagen endast match). En timma på förmiddagarna som innefattat styrka/powerwalks och 1,5h basket på eftermiddagarna, säger Issa.

Hur var det att möta Eurocup-finalisten Reyer Venezia?
”Att spela mot Venezia var två nyttiga matcher för oss. I den första matchen var vi inte riktigt redo på deras tempo och drog på oss ett underläge på 17 poäng inför andra halvlek. Där visade vi dock att vi också kan lira och spelade riktigt jämnt med dom! I måndagens match var vi mer beredda på motståndet, och ledde i princip hela matchen fram tills slutminuterna då Venezia kunde ta hem matchen. Tråkig förlust, men betydligt bättre än dagen innan! Roligt att känna att vi kan tävla på den nivån, och bra träningsmatcher inför kommande match mot UMMC på måndag.

När kommer ni fram till Ekaterinburg och vad sägs om UMMC Cup?
”Laget landar i Jeka 11.10 på lördag (8.10 svensk tid), efter att ha rest hela natten. Vi vet att UMMC är en tuff uppgift, trots att deras största stjärnor inte är där än är det ett riktigt bra lag! Men vi har som sagt två bra träningsmatcher i ryggen, så det känns som att vi är förberedda. Vi ser fram emot att återigen få lira i en av Europas bästa försäsongsturneringar, och framför tusentals åskådare. Det är en riktigt häftig upplevelse!, säger issa Edholm.

P.s.
Gelato på italienska är glass på svenska.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.