O Captain! My Captain!

Rubriken på detta blogginlägg inför kvällens heta möte mellan Umeå BSKT och Uppsala syftar förstås på betydelsen av en lagkapten.  (För övrigt rekommenderas filmen Döda poeters sällskap – där dikten av Walt Whitman från 1865 plockas upp).

Umeås Egal Saleman mot Uppsalas Axel Nordström.

Axel Nordström har spelat 337 ligamatcher för Uppsala (ingen har fler i den tröjan). Han leder sitt lag i alla kategorier, går mannen att stoppa?
– Axel har en imponerande karriär bakom sig trots sin unga ålder. Jag tror att alla coacher i ligan hade velat ha honom på sitt lag, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Saleman hade stark säsong i fjol, är han ännu bättre nu?
– Egal blommar ut på sin sanna position som 4:a, vi gillar verkligen hur han spelar sin roll enkelt och för laget, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Kaptener hyllas inför hett möte

I Uppsalas lag finns inte bara nye USA-guarden Xavier Cannefax och Axel Nordström, utan även flera Umeåkopplingar med spelare som varit på BSKT:s rader och/eller varit på tryout. Tidigare ligaspelaren i Umeå Nathan Dawit bytte klubb inför den här säsongen. Han har varit skadeförföljd och missat några matcher i säsongsupptakten – men kommer till Umeå för att spela i kväll.

”Det känns skönt att vara tillbaka. Det är aldrig kul att vara skadad och att vara tillbaka mot mitt gamla lag gör det hela lite extra roligt. Vi vet att det kommer bli en tuff match och det är ett bra lag vi möter, men vi åker upp dit för att vinna och ingenting annat.” säger Nathan Dawit till Uppsala Baskets hemsida.

I Umeås lag är amerikanske guarden Josh Greene i träning igen efter sin fotskada.

Josh Greene verkar vara på gång. Redo för spel så vi får se spännande uppställningen 1-2-3 med DeAndre Mathieu – Omar Krayem – Josh Greene?

– Josh har gjort några träningar med laget sen förra veckan och är redo för spel. Med honom får vi in en kompetent försvarare och scorer som kan avlasta DeAndre och Omar.  Vi har gått väldigt smått tidigare matcher med tre guarder inne samtidigt så denna uppställningen kan absolut vara möjlig i framtiden, säger coach Jesper Gustavsson.

Uppkast i kväll torsdag klockan 18:04 i Umeå Energi Arena.

På skadelistan har Uppsala Oskar Granat.

Läget i ligatabellen

1. BC Luleå                     5/2  10
2. Södertälje Kings         5/0  10
3. Borås Basket              4/3   8
4. Norrköping Dolphins   4/2   8
5. Jämtland Basket         4/3   8
6. Wetterbygden Stars    3/4   6
7. Nässjö Basket             3/4  6
8. Umeå BSKT                2/5  4
——————————————-
9. Köping Stars               2/4  4
10. Uppsala Basket        1/6  2

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.