Inte vackert, men A3-seger

Här lite summerande rapport från damligan fredag kväll.

Matchen slut: Visby Ladies-A3 Basket Umeå 71-83

Långt ifrån vackert, men ett A3 – som såg ganska trött ut efter Europa-matchen härom kvällen – jobbade ihop lagets sjätte raka seger i den svenska ligan. En notering om Umeås lag är att Ama Degbeon stukade en fot redan i andra perioden och spelade sedan inte mer.

Visby-A3 Umeå 71-83 (19-16, 16-29, 15-21, 21-17)
Visby: Branndais Agee 18, Zakiya Saunders 17, Veronika Mirkovic 11, Johanna Wolde 8, Jonna Raflund 8, Janeli Lilleallik 5, Senait Ghebremeskel 4.
Umeå: Abigail Asoro 23, Alyssa Lawrence 16, Hollie Mershon 11, Tiffany Brown 11, Ama Degbeon 7, Sandra Hansson 6, Isabelle Edholm 5, Danielle Elvbo 4.
Publik: 252.

Slutresultat i kvällens andra damligamatch:
Norrköping-Högsbo 61-81 (10-24, 18-23, 20-21, 13-13)
Norrköping: Lovisa Hjern 13, Vanessa Taylor 13, Geraldine McCorkell 11, Linn Jerrhage 9, Matilda Ståhl 4, Milica Joksimovic 4, Michaela Borg 3, Jessica Grant 2, Günesh Karaoglan 2.
Högsbo: Ida Fredriksson 20, Hanna Johansson 17, Tiasha Gray 15, Alexis Hyder 13, Ieva Ivaskeviciute 9, Rubina Banfield 3, Natalie Roslund 2, Elin Ljungberg 2.
Publik: 237.

Visby Ladies-A3 Basket Umeå
A3 startar med Tiffany Brown, Hollie Mershon, Abigail Asoro, Alyssa Lawrence och Ama Degbeon.
Umeås damer hade tuff match i EuroCup så sent som i onsdags kväll.

Första quartern: 20-16
Visby öppnar bra och går till ledning med 13-10 mitt i första. A3 har många chanser att göra mål, men skottprocenten är nere på svaga 30 och därmed underläge efter tio minuter.

Andra quartern: 16-29
Jämna match i mitten av andra, 33-32. A3-gänget ser klart trötta ut och skjuter inget vidare alls. Mershon är ganska kall. Blir intressant om det kan sluta med någon sorts arbetsseger. De sämre lagen i damligan brukar kunna streta emot ganska länge. Bra försvar ger Umeå avstamp till ett litet momentum före paus. Tiffany Brown sänker en trea som sista mål i första halvlek.

Läget i paus: Visby-Umeå 35-45

Tredje quartern: 15-21
Umeå öppnade med åtta raka poäng upp till 18 poängs ledning vid 35-53 – sedan var det hemmalagets tur att göra åtta raka. 43-53 mitt i tredje. Då straffkast för Visby. Till 45-53. Issa Edholm med en trea och Sandra Hansson med en tvåa och därmed 45-58. Lite lägre tempo under senare delen av Q3.

Läget inför sista: Visby-A3 Umeå 50-66

Fjärde quartern: 21-17
Inte ser det ut som att A3 ska stänga matchen. Visby gör fyra raka, Umeå tappar boll och släpper till en bunt offensiva returer. 54-66. Lyckligtvis får Asoro i två trepoängsskott.
Åtta min kvar: 56-72
4 min kvar: 63-76
Ingen särskilt vacker basketmatch, det ska sägas. A3 går över till någons sorts kaos. 65-76 och timeout Janne Enjebo. Knappt tre minuter kvar.
1 min kvar: 69-78.
Noteras kan att det faktiskt är lite tur att hemmaspelarna är dåliga på straffkast, Visby får många chanser. Men har bara 9 av 21 från välgörenhetslinjen.