Lärjungen till Bosnien

Adnan Chuk är lärjungen till Vedran Bosnic och följer med till Bosnien.

När Vedran Bosnic fick kicken som förbundskapten för svenska herrlandslaget så sade assisterande coachen Adnan Chuk omedelbart upp sig. Nu är det klart att de återförenas i ledningen för Bosnien-Hercegovinas landslag.

Vedran Bosnic utsågs i dagarna till ny head coach för Bosnien som är inne i VM-kval. Han tar in Adnan Chuck som assisterande.

– Det är speciellt, inget snack om saken. Jag är född där och känslan kommer vara svår att ta in innan man står där. Just nu är det fullt fokus på att komma in i helheten, säger Adnan Chuck till Norrköping Dolphins hemsida.

Adnan Chuk och Vedran Bosnic debuterar när Bosnien spelar mot  Bulgarien den 30 november. i VM-kvalet spelar Bosnien mot Bulgarien, Tjeckien och Finland, Senaste matcherna (innan Bosnic/Chuk tar över) har landslaget torskat med 81-85 mot Finland och 80-85 mot Tjeckien.

Men allra närmast coachar Chuk i svenska ligan på fredag kväll på hemmaplan när Umeå BSKT gästar Norrköping.

 

 

 

 

Adnan ska nu assistera Bosnien

Adnan Chuk är inte klar att coacha landslag och följer med Vedran Bosnic till det bosniska.
– 
Det är speciellt, inget snack om saken, säger Adnan.

Han lämnade det svenska herrlandslaget efter att förbundskaptenen Vedran Bosnic fick sparken i september.
Nu drar båda vidare till det bosniska.
Vedran blir förbundskapten och Adnan hans assisterande.
– 
Det är en högklassisk organisation med högklassiska spelare. Det är ganska lätt att tacka ja till sådana jobb, säger Adnan Chuk, som bland annat slog just Bosnien på bortaplan i VM-kvalet (förkval) för drygt ett år sedan.
– 
Jag tror folk uppskattade sättet vi spelade och vann på. Det här blir en bra och rolig utmaning.

Bosnien-Hercegovina är just nu inne i VM-kvalet där de möter Bulgarien, Finland och Tjeckien och har inlett med två förluster.
Den nya staben debuterar den 30 november borta mot Bulgarien.
– 
Det är speciellt, inget snack om saken. Jag är född där och känslan kommer vara svår att ta in innan man står där. Just nu är det fullt fokus på att komma in i helheten.

Hur bra är Bosnien?
 –
Det är ett känt basketland med många bra spelare. Två i NBA och en del på Euroleaguenivå. De har bland annat Dzanan Musa (Brooklyn Nets) och Jusuf Nurkic (Portland Trail Blazers) och ett gäng intressanta talanger underifrån. Deras 99:or vann U16-EM och har nu kommit in i vuxen ålder, menar Adnan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.