Frågorna inför Dolphins-BSKT

Fredag kväll spelar Umeå BSKT borta mot svårbesegrade Norrköping Dolphins.

Bloggen ställde fyra frågor till Umeås coach Jesper Gustavsson.

Norrköping borta – igen. Tankarna inför nytt möte med mästarlaget?
– Ja vi spelade en ok match senast, även om vi var skadedrabbade då också och saknade Josh och ingen Omar eller Sade så spelade vi bra tillsammans, Rami och Albin spelade tunga minuter men höll ihop det bra.

Förra bortamötet hade ni plus i tre av fyra perioder, men i Q3 var det 29-10 Dolphins och gonatt. Micke Lindquist bombade treor. Har ni lärt läxan?
– Ja de hade några tuffa plays i tredje perioden där Micke blev foulad och satte trepoängare. Där rann även det lilla momentum vi hade iväg. Förhoppningsvis, men Micke är ingen spelare man låser ner helt. Han är så pass duktig att han hittar sätt att bidra på även om han inte scorar.

Tufft läge för er ett tag nu med folk ut och in i laget av olika skäl. Vad är taktiken nu innan landslagsuppehåll. Att vinna eller att överleva?
– Ja, storming and norming… Vi har aldrig haft samma trupp i en match och det börjar kännas jobbigt. De flesta är på bättringsvägen och vi vill bara få tid att spela ihop oss så det slipper kännas så osynkat som det sett ut senaste matcherna. Taktiken är alltid att vinna, annars är det ingen mening att vara med i basketligan.

Något du med säkerhet kan säga om laget mot Norrköping?
– Med allra största säkerhet så är vi taggade att ta revansch på oss själva efter senaste matchen. Våra toppspelare måste och kommer ta en större roll att leda laget genom hårt arbete i defensiven.

Matchguide SBL herr

Norrköping–Umeå BSKT
Plats: Stadium Arena A
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
–  Senaste veckan har vi haft tid till både vila men också tränat ganska mycket vilket jag tror har varit till nytta för hela gruppen. Nu kan vi lägga allt krut på Umeå BSKT som är ett lag bestående av väldigt många hot, speciellt nu när de har fått tillbaka sin pointguard DeAndre Matheiu. Från senaste matchen vi mötte dom har de hunnit värva två kompetenta spelare i form av Omar Krayem och Sade Aded Hussein som har gjort Umeå BSKT till ett ännu starkare basketlag. Vi vet att det kommer att bli en tuff match men vi ser fram emot fredagskvällen med tillförsikt, säger coach Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

No­te­ra att…
… Norrköping är regerande mästare i svensk herrbasket och finns med i tabelltopp även denna säsong. Vann senaste mötet mot Umeå med 90–73.
… Umeås pointguard DeAndre Mathieu är tillbaka efter sin USA-resa (familjeskäl).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.