Flygstrul för EuroCup-laget

A3 Basket Umeå har råkat ut för mycket strul med resan till veckans matcher i EuroCup och EWBL.

– Nu sitter vi på Arlanda efter förseningar som innebär att vi kommer att missa vårt anslutningsflyg från Istanbul till Ankara, så jag vet inte när vi är framme på spelorten. Förhoppningsvis innan matchstart i morgon, säger coach Janne Enjebo till Bloggen på onsdag eftermiddag.

Torsdag klockan 19 lokal tid i Ankara, Turkiet, ska A3 spela mot Botas Sport. Det turkiska topplaget visade så sent som i söndags sin klass genom att i den turkiska ligan hemmabesegra Besiktas med 70-69 i en match där Botas i omstarten efter landslagsuppehållet dessutom spelade utan sina båda amerikanskor Jewell Loyd och Elisabeth Williams!

Det fortsatta resandet för helgens EWBL-spel i Minsk, Vitryssland, (match lördag mot Tsmoki-Minsk och söndag mot Ostrava) har inneburit ombokningar för A3-truppen. Kvarstår gör en mellanlandning i Kiev, Ukraina, men hemresan från Minsk kan inte gå via Moskva på grund av ändrade ryska reseregler. Lagets nya biljetter innebär en extra natt i Minsk och hemresa via Riga, Lettland. Ankomst till Umeå nu planerad till sent måndag kväll. Om inte mer strul uppstår.

Maychguide Fiba EuroCup

Botas Spor, Turkiet–A3 Basket Umeå Sverige
Plats: Ankara.
Tid: Kl 17.00 torsdag (svensk tid).

Tränarsnack
– Vi har en teoretisk chans att gå vidare från gruppen. Botas är ett starkt lag, det vet vi och är förberedda på, säger Umeås coach Janne Enjebo.

No­te­ra att…
… I gruppspelet i EuroCup har Umeå inlett med tre raka förluster. Bästa A3-spelare har varit Hollie Mershon (snitt 15 poäng) och Ama Degbeon (12 poäng/9 returer per match).
… Turkiska topplaget Botas, med stjärnorna Jewell Loyd (USA), Elisabeth Williams (USA), Claudia Pop (Rumänien) och Tijana Krivacevic (Ungern/Serbien), vann med 82–65 när laget gästade Umeå.
… så långt Bloggen lyckats utröna så blir det ingen livesändning från matchen Botas-A3.
… När det gäller helgens spel i EWBL så har det på förhand utlovats sändningar från Minsk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.