Klart: Blågult EM-spel i Riga

Det är inte förrän på onsdag som damernas EM-slutspel sommaren 2019 ska lottas. Men redan nu finns besked om spelplats för blågult.

Tipset är att boka resa och boende till Riga, Lettland!

EM-slutspelet spelas den 27 juni – 7 juli 2019 med Lettland och Serbien som arrangörer. En ny grej för damernas mästerskap är att dess värdländer kan välja ”partnerland” och Lettland har utsett Sverige!

– Vi delar historia, de har mästerskapserfarenhet och arbetar aktivt med sina fans, säger Lettlands förbundsordförande Valdis Voins i ett pressmeddelande.

Detta innebär en bra chans att åka över till Riga och kika på EM-slutspelet.

– Vi är väldigt stolta över att ha blivit utsedda till partnerland av Lettland. Som många vet spelade flyktingar från Lettland en stor roll i uppbyggnaden av basket i Sverige. Dambasket växer snabbt i världen och i Sverige, vi har sett flera publikrekord på kort tid de senaste året bara. Vi och de svenska fansen kommer att göra vårt bästa för att skapa en magisk stämning i Riga och naturligtvis ska vi vinna några matcher också, säger Svesnka Basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark 

Lettland arrangerar två grupper och Sverige deltar i den grupp Lettland inte själva spelar i.

Vilka övriga sex länder som kommer att spela i Riga avgörs vid lottningen den 12 december.

Sverige spelar gruppspel och en eventuell åttondelsfinal i Riga. Kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i Serbiens huvudstad Belgrad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.