Söker ”en stor spelare”

När undertecknad är ute på olika basketmatcher kommer ofta frågan ”hur går det i vår, har Umeå någon chans att ta guldet?”

Mitt standardsvar just nu är att det är väldigt svårt att sia om damerna med namnet A3 Basket kan avsluta den SM-silversvit som svider efter Udominate-åren. Grejen är att vi vet inte hur lagen kommer att se ut i mars-april.

Mästarlaget Luleå Basket måste besegras innan någon annan kan kalla sig favorit. Ja, ingen kan egentligen kalla sig favorit innan SM-finalerna av avgjorda. Vi vet sedan tidigare säsonger att Luleå i bland går att slå i grundserien – men är numera klart vassare när det ska avgöras på riktigt.

Luleå har just nu en lucka i laget efter Allis Nyström.  Vem som kommer in vet inte ens coachen David Visscher. Han vet dock vad han söker. ”Vi behöver få in en stor spelare till”, säger han till Norrbottens Media.

Målsättningen är att ha förstärkningen, som lär bli en EU-forward, på plats efter årsskiftet. Visserligen har transferfönstret denna säsong fått förlängt öppethållande till den sista februari – men lag som ska ta in nya spelare vill gärna ha tid att hinna trimma ihop det innan slutspelet närmar sig.

Obesegrade Luleå har hemmamatch mot obesegrade Alvik den 5 januari. Det är nog stor sannolikhet för att ett Luleå-förvärv dimper ned i mellandagarna någon gång.

Första stormötet mellan A3 och Luleå ligger schemalagt till den 31 januari – då i Umeå.

Umeå-laget har kämpat sig fram med tunnare rotation en längre tid. Centern Lisa Koop har inte ersatts. Toppguarden Tayler Mingo har meniskopererats med tidsplanen att möjligen kunna vara fullt i spel i skiftet januari/februari. Frida Modig verkar få ännu en förstörd säsong. Klubbdirektör Lotta Enjebo gör allt för att hålla nere utgifterna, nyförvärv är inte givet, men ”dörren är inte stängd”.

Alvik Basket är det tredje obesegrade laget – i alla fall innan någon match mot Luleå eller Umeå. Den givna utmanaren mot Norrlands-duon om en finalplats är också svårbedömd. Martina Stålvant har gjort försiktig comeback, stjärnan Janel McCarville måste då och då stå över matcher.

Tyvärr är verkligheten sådan att alla lag kan råka ut för nya skador.  Bloggen hoppas att så inte blir fallet. Drömmen är ett SM-slutspel där alla kan gå in med styrka och så får det gärna bli femte avgörande, inte bara i finalen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.