Klart: Luleå förstärker

Dagen efter förlusten mot A3 Basket i Umeå har Luleå Basket klart med en förstärkning i form av en rutinerad EU-spelare.

Kroatiska landslagsspelaren, guarden Antonija Sandric, ansluter till svenska mästarklubben.

– Antonija har stor erfarenhet från spel i Europa där hon varit i många olika länder och spelat i flera bra ligor. Hon kan spela allt ifrån position 1 till 3 och är en snabb spelare med bra bollkontroll som spelar hårt försvar. När den här möjligheten dök upp valde vi att agera väldigt snabbt. Antonija är en riktig lagspelare och vi har fått goda referenser från hennes tidigare coacher, säger klubbdirektör Christer Sehlin i ett pressmeddelande.

– Vi är riktig glada att kunna knyta Antonija Sandric till vårt lag. Antonija är en mångsidig basketspelare som kan spela på flera positioner hos oss. Hon har gedigen internationell erfarenhet som kommer hjälpa laget att växa ännu mer i EWBL-slutspelet och SBL-slutspelet som kommer närmare och närmare, säger coach David Visscher.

30-åriga Antonija Sandric, cirka 180 centimeter, har tidigare spelat i Toulose, Frankrike, Canik Belediye, Turkiet och Gernika, Spanien. Kommer närmast från polska CCC Polkowice där hon spelade förra säsongen. På 16 EuroLeague-matcher snittade hon 18 min/6 poäng/3 returer/1 assist. I polska ligan 2017/2018 blev det 30 matcher med 15 min/6 poäng/1 retur/1 assists. Trepoängsskyttet låg hela den säsongen på 37 procent (47 av 126 när EuroLeague och polska ligan summerats).

I EM-kvalet, där Kroatien inte gick vidare efter att bland annat ha mött Sverige i kvalgruppen, snittade Sandric 14,7 poäng, 4 assists och 3,8 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.