Avslöjar: Luleå kan få finalspelet

Här kommer lite breaking news.

Luleå Basket ligger bra till för att få ta hand om finalspelet ”Final Four” i den europeiska damligan EWBL.

Just nu pågår kvartsfinalspelet som ska utkristallisera de fyra lag som ska göra upp om titeln, med speldatum 16-17 mars.

Två lag är redan klara för semifinal. Det är Zabiny Brno, Tjeckien, som slog ut A3 Basket Umeå, samt Tsmoki-Minsk, Vitryssland, som i sin kvart eliminerade Piestanske Cajky från Slovakien.

EuroLeague-laget TTT Riga från Lettland är megafavorit i sin kvartsfinal mot Olimpia Grodno, Vitryssland.

Luleå Basket föll borta i första matchen mot ryska Rostov-Don. I siffror 74-82. Åtta poängs underläge inför hemmareturen i Luleå Energi Arena den 21 februari, borde vara klart möjligt för svenska mästarlaget.

Luleå Basket har redan ansökt om att få arrangera ”Final Four”, men måste såklart vinna sin kvartsfinal för att det ska kunna bli verklighet.

Bloggen var på plats förra året när Umeås damer deltog i ”Final Four” i Riga Lettland och där var publikintresset faktiskt inget vidare. Toppklubben TTT Riga deltar också på högsta nivå i Europa som är EuroLeague, vilket talar för att EWBL-slutspelet mycket väl kan placeras i Sverige och basketpublikstaden Luleå.

Luleå hade inte svenska ligasiffror på åskådarplats när laget i gruppspelet i EWBL hade hemmaplan i två matcher, men mot Zabiny Brno var publiksiffran runt 800 och i ett hetare slutspel kan det bli betydligt bättre.

Enligt angivet slutspelsträd i EWBL ska semifinalparen bli;

Tsmoki Minsk – vinnaren Luleå Basket/Rostov Don SFEDU

Žabiny Brno – vinnaren TTT Rīga/Olimpia Grodno

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.