Prisas vid Umeå-mötet

Utmärkelsen till ”Årets center” i Basketligan ska delas ut i samband med onsdagens kvartsfinalspel i Huskvarna då Wetterbygden för andra gången ställs mot A3 Basket Umeå. Den som får priset är Lollo Halvarssson.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Årets center kommer att gå till historien som en av de bästa basketspelarna Sverige har haft genom tiderna. Men vi skriver inget avskedskapitel ännu. Tvärtom har årets center efter uppehåll kommit tillbaka och är en av de främsta orsakerna till att hennes lag spelar slutspel i år. Med ett fantastiskt rörelsemönster, en grym vilja och stor rutin har hon flera år kvar på sin absoluta toppnivå. 17 poäng och 10 returer per match gjorde hon i grundserien. Årets center i SBL dam heter Louice ”Lollo” Halvarsson!

Topp 3: Årets center (procent av rösterna)
Louice Halvarsson, Wetterbygden Sparks 31%
Janel McCarville, Alvik Basket 28%
Hanna Johansson, Högsbo Basket 16 %

Ytterligare ett pris har blivit officiellt. Det gäller ”Årets stjärnskott” och där fick Ida Fredrikson, Högsbo Basket, flest röster. Närmare bestämt tre procent mer än Bloggens val (Tova Sabel).

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Årets stjärnskott går till en spelare som verkligen har övervunnit hinder, tagit ansvar och vunnit respekt i SBL dam. Hon skadade korsbandet 2016 och har sedan dess arbetat stenhårt för att komma tillbaka. I år snittade hon 6,7 poäng och nästan 3 assist per match. Det är en spelare som motståndarlagen aldrig släpper med blicken för då smäller hon i en trepoängare. Årets stjärnskott i SBL dam heter Ida Fredrikson!

Topp 3: Årets stjärnskott (procent av rösterna)
Ida Fredrikson, Högsbo Basket 25%
Tova Sabel, Alvik Basket 22 %
Günesh Karaoglan och Lovisa Hjern, Norrköping Dolphins 13 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.