Umeå ändrar inget

Umeå BSKT ändrar inget inför SM-kvartsfinalstarten. Laget reser ”som vanligt” och tar med tio spelare när det är bortamatch.

Motståndet Södertälje Kings är detsamma som förra året. Då var Umeå nära i två kvartsfinaler. Nu gäller serien bäst av fem.

– Klart Att chanserna att skrälla är mindre i en längre serie. Men vi hoppas kunna komma in i huvudet på Södertälje redan första matchen, då kan vad som helst hända, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

– Vi har spelat jämnt mot Södertälje tidigare under säsongen och har ganska bra koll på dem som lag. Vi är bättre som lag än när vi senast möttes och Egal Saleman är tillbaks på banan.

I grundserien var ni som allra närmast i senaste mötet, det var ”bara Bizaca” ni inte fick stopp på. Är han nyckeln, eller?

– De har många nycklar i sitt lag, men jag tycker vi gjorde vår game plan rätt bra sist. Sen måste vi limitera Bizaca lite bättre i 1-1 såklart.

I totala statistiken skiljer sällan särskilt mycket,  ni kan skjuta 54% på tvåor – motståndaren 55%,  35%-38% på treor, det kan diffa på en retur, en block, två turnovers,  Fäster ni er vid någon särskild del för framgång i slutspelet?

– Att limitera motståndarnas trepoängsskott samt våra egna turnovers är framgångsfaktorer, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide SM-kvartsfinal 1:5

Södertälje Kings – Umeå BSKT
Plats: Täljehallen.
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

No­te­ra att…
… Grundserievinnaren Södertälje möter åttondeplacerade Umeå i SM-kvartsfinal i bäst av fem matcher.
… I inbördes möten under grundserien vann Södertälje alla fyra, i sista matchen var Umeå som närmast den här säsongen, då blev det 94–100.
… Lagen möttes i SM-kvartsfinal även förra året, då vann Södertälje i två raka (bäst av tre gällde då) med 81–78 hemma och 76–73 i Umeå.
… Umeå spelar årets andra SM-kvartsfinal på hemmaplan torsdag 28 mars klockan 18.34

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.