Fajten i färgen

Södertälje Kings vann grundserien och har med 2–0 i matcher nu matchboll mot Umeå BSKT i SM-kvartsfinalserien som gäller bäst av fem. Fajten går vidare i kväll måndag.

Rond 3 nere i Täljehallen, hur ser du på den utmaningen?
– Vi jagar såklart vår första kvartsfinalvinst och har allt att vinna. Vi har fått några dagar på oss att ladda om för ny match och det har vart välbehövligt, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Södertäljes stora spelare har dominerat genom att defensivt stoppa Umeås store center.
Vad kan göras för att få loss André Nilsson ur Södertäljes tuffa grepp?
– Bara fortsätta att leta efter honom och fortsätta pusha honom att spela för laget och inte bli frustrerad över att han får färre touches. Han bidrar offensivt utan att ta i bollen bara genom att screena och dyka hårt.

På två matcher har Södertälje slagit Umeå med totalt 32 poängs marginal. En djupare analys visar att det har varit jämnt med poäng utifrån. Men inne i färgen har Södertälje gjort 94 poäng mot Umeås 64.

Nyckeln att förbättra, eller finns annat?
– Såklart det är en otroligt intressant stat, men det hjälper oss inte direkt, det är flera parametrar som gör att det ser ut som det gör. Södertälje är ett duktigt lag defensivt men vi måste såklart göra ett bättre jobb med att skjuta i de närskotten vi får och det har vi inte gjort hittills, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide SM-kvartsfinal 3:5
Södertälje Kings–Umeå BSKT
Plats: Täljehallen.
Tid: Kl. 19.04 måndag.

Uppsnack
– Vi kör tufft försvar hela tiden. Jag tycker glöden är där och vi vill inte komma upp och spela en fjärde match, vi siktar på att avsluta det hemma ikväll, säger Adam Ramstedt till SBBK:s hemsida.

No­te­ra att…
… Södertälje vann alla fyra mötena med Umeå i grundserien och har tagit de två första kvartsfinalerna med siffrorna 90–73 (hemma) respektive 87–72 (borta).
… Kings landslagsmeriterade Adam Ramstedt har varit bäste spelare i kvartsfinalserien med totalt 37 poäng och 15 returer.
… Umeås guarder Eric Gilchrese och DeAndre Mathieu har gjort 27 poäng var på två slutspelsmatcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.