Söker ny styrelse

Efter att medlemmarna sagt nej till förslaget att sälja Norrköping Arena (i dagligt tal Stadium Arena) så ställde samtliga i styrelsen för Norrköping Dolphins sina platser till förfogande.

Några ur styrelsen avgick direkt – just nu är läget det att avgående ordföranden Mattias Ottosson plus Claes Egnell ska vara kvar i alla fall fram till ett nu utlyst extra årsmöte den 28 maj.

På extra årsmötet ska det väljas en ny interimstyrelse – om det är möjligt. Även ledamöter i valberedningen har valt att kliva av.

Efter mötet där en klar majoritet av medlemmarna röstade nej (nära 100 nejröster mot cirka 40-talet jaröster) till arenaförsäljning finns en bild av att engagerade i klubben ungdomsverksamhet ser en annan färdriktning.

Johan Lind, medlem, ungdomscoach och lärare på basketgymnasiet uttalar sig för Norrköpings Tidningar.

– Det viktigaste nu är att få fram en ny styrelse. Sedan behöver vi all hjälp vi kan få. Vi måste tillbaka till en förening där alla drar åt samma håll. Vi har i grunden en fantastisk verksamhet med framgångar både på ungdomssidan och elit och flera viktiga projekt. Bland annat när det handlar om integration.

En bantad elitverksamhet lär det bli även om Norrköping Dolphins kan undvika konkurs och få in nya pengar.
– Jag tror och hoppas att vi ska reda ut det här. Sedan kommer vi att få ha andra sportsliga mål, föreningen måste kunna bära sina egna kostnader, säger Johan Lind till NT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.