Umeå närmare grön kvist

I dag har kommit utlovade positiva besked från A3 Basket Umeå. Klubben som länge brottats med ett stort skuldberg, drygt två miljoner våren 2018 och nästan lika mycket i mitten av maj nu när vi skriver 2019. Lejonparten har handlat om skatteskulder.

Den här veckan har klubben betalat in 1,4 miljoner kronor på de gamla skulderna och har i avtal med samarbetspartners säkrat ytterligare 500.000 kronor, vilket ska betyda att 1,9 miljoner betas av.

Mer läsning: A3 Basket räddas – betalar av jättesumma

Därmed ska enligt klubbledningen allt vad konkurshot och akuta krislägen vara borta.

– Det har varit jättehårt jobb, men vi har gjort ett fantastiskt jobb och knutit ihop säcken väldigt mycket den här veckan, säger klubbens General manager Lotta Enjebo.

Målet är att hela skulden skall vara fullt reglerad i december 2019.

Vad gäller kommande säsong så ska regerande svenska mästarklubben dels hålla igen på spelarbudgeten och dels minska på kostnaderna genom att inte delta i så många olika ligor som tidigare. Det blir ingen start i EWBL (europeiska damligan) utan klubben nöjer sig med två stora tävlingar med EuroCup och svenska ligan  – där ett SM-guld ska försöka försvaras.

Enligt vad Bloggen erfar så är flera spelare ur guldtruppen mer eller mindre klara för en fortsättning. Inom kort lär det komma officiella besked om spelarkontrakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.