Umeå klarade skuldmatchen

Den 1 maj tog A3 Basket Umeå hem ett historiskt första SM-guld. En hel del kritiska röster har höjts då klubben samtidigt hade kvar stora skatteskulder och granskades av Kronofogden.

Bloggen kollade med Kronofogden onsdag den 12 juni och då löd beskedet: ”Skuldsaldot är nollat och föreningen har inga betalningsförelägganden”.

– A3 Basket kan stolt återge att alla skatteskulder till skatteverket, är reglerade och skattekontot visar positiva siffror, totalt handlar det om ca 2,55 miljoner kronor. Detta har reglerats i olika omgångar perioden 10/5 – 10/6 2019, deklarerar A3 Baskets klubbdirektör Lotta Enjebo.

– Vi har hela tiden haft en bra dialog med myndigheter och tackar dem för visat tålamod, vi har påvisat vår betalningsförmåga samt även velat visa till de partners som hjälpt oss under och efter säsongens, vi har tillsammans slutfört säsongen 18/19 med 100% fokus och sedan tagit denna ekonomiska match, vi kan nu förkunna att vi vann både SM-guld och även den andra matchen med vår ekonomi.

Mer läsning: Efter SM-guld – ny A3-seger

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.