Silly: ”Monster under korgarna”

SM-silverlaget Högsbo Basket har gjort klart med amerikanska centern Kourtni Perry, 26 år och 188 cm.

”Vi behöver ett monster under korgarna, en tjej som tar returer och vill ha boll på post så att vi kan få djup i spelet. Jag gillar det jag sett, hon har inte gjort så mycket poäng, men returer har hon tagit”, kommenterar Högsbos sportchef och coach Jonas Fredrikson på klubbens sociala medier.

Efter collegespel med Central State, där hon senioråret 2015/2016 hade snittet 10,4 poäng + 8,4 returer, har Perry rört på sig en hel del med spel i Marocko, Puerto Rico, Holland, Litauen och Australien.

Säsongen 2018/2019 i Vilkmerge, Litauen, hade Perry 12 poäng + 10,6 returer på 26 min/ligamatch. Hon sköt där 49% från golvet och 59% från välgörenhetslinjen.

x x x x x

Förra säsongen var amerikanskan Alexis Hyder Högsbos främsta returtagare med snittet 11,9 per match. Hyder stack efter svenska säsongen till Australien (State League) – där hon hann spela sex matcher (snitt 22 poäng + 13,5 returer) innan hon åkte på en svår knäskada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.