Klart: Söker ny landslagscoach

Det svenska damlandslaget nådde i sommar resultatmässigt den bästa EM-placeringen någonsin som delad femma, vilket gav en plats i OS-kval.

Men allt var inte övertygande i spelet och coachningen – och nu är det klart att förbundskaptenen Francois Gomez inte får förnyat förtroende.

– Francois ska ha ett stort tack för att ha lett oss till den bästa placeringen någonsin i ett mästerskap och nått de resultatmål vi hade satt upp. Vi bedömer dock att för att klara de stora utmaningarna framför oss och ta nästa steg med detta härliga lag behöver vi göra förändringar, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Sveriges damer ska framöver dels kvalspela mot EM 2021 (kvalstart i november 2019), och mot OS i Tokyo 2020 (kval i februari 2020).

– Det mästerskap vi nu har spelat visade på både styrkor och svagheter i gruppen och nu behöver vi alla, spelare, coacher och ledning ta vårt ansvar för att vi ska nå både OS och EM. Vi har utformat riktlinjerna för den kravprofil för landslagsstaben som behövs och kommer under den närmaste tiden att arbeta fram lämpliga kandidater, säger landslagschefen Fredrik Joulamo.

Bloggens syn på saken: Rätt att inte förlänga med Gomez som hade svårt att ändra matchbild när det gick emot och därtill inte hade någon vidare känsla för rotationen i laget. Ersättaren? Tja, David Visscher, just nu ansvarig för Framtidslandslaget, är synnerligen lämplig och har inget klubblag att tänka på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.