Hjärnskakning för svenska stjärnan

Svenska WNBA-stjärnan Amanda Zahui kunde inte spela i söndagens match på grund av en hjärnskakning.

Enligt New York Libertys coach Katie Smith är Amanda Zahui just nu inne i ”hjärntrappan”, vilket innebär steg för steg tillbaka efter en smäll mot huvudet.

New York Liberty föll hemma mot Seattle Storm med 69-84 och noterbart är att New York för första gången under ordinarie säsong spelade hemmamatch i Barclays Center i Brooklyn –  som kan bli lagets ordinarie hemmaarena nästa säsong. Det dök upp  7,715 åskådare, vilket är bra mycket mer än Liberty haft på sina hemmamatcher de senaste säsongerna i County Center i Westchester.

x x x x x

Vidare från WNBA kan noteras att Luleå Baskets nyförvärvade amerikanska guard Natasha Hiedeman inte tycka ha några planer på att åka till Sverige i första taget. I helgens toppmöte mellan Connecticut Sun och Las Vegas Aces bidrog som vanligt Hiedeman starkt från bänken för Sun, denna match levererade hon åtta poäng och fyra sssists på sina nio minuters speltid. Matchen vanns dock av Aces med 89-81.

Hur länge Hiedeman blir kvar i WNBA är oklart, men Connecticut är ett topplag som kan gå långt i slutspelet.

– Jag är inte orolig över att hon inte kommer komma hit. Utan det är mer frågan om när hon kan göra det nu när hennes lag går mycket bättre än förväntat och hon spelar en del och bidrar. Sen får vi se vad som är viktigast för henne. Är det att slutföra WNBA-säsongen eller är det att hon ska komma hit till oss när Eurocupmatcherna är igång? Där finns det en liten oro att hon inte kommer ansluta till oss den första september som det var tänkt från början. Men det viktigaste är att hon är här i slutet av säsongen och det kommer hon ju att vara, har  Luleås klubbdirektören Christer Sehlin  kommenterat saken för Norrbottens Media.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.