Taylors landslagsbesked

Real Madrid-spelaren Jeffery Taylor gjorde förra veckan en uppmärksammad träning med svenska landslaget.

Nu ger han i en lång exklusiv intervju, för David Iwung Norrköpings Tidningar, bland annat besked om hur han ser på spel i blågult.

Intervjun handlar om flera ämnen; Varför han valde Madrid i stället för NBA och om hur nya livet som småbarnspappa är.

I en del av reportaget säger stjärnan att han kan tänka sig spel i landslaget.
– Absolut, men det är lite svårt med kvalet. I och med att vi spelar Euroleague och att de och FIBA inte har världens bästa förhållande, vad jag förstår. Euroleague-lagen och kvalmatcherna ligger alltid nästan samtidigt nästan så det är svårt att komma loss. Vi måste göra våra uppdrag, vad våra klubbar säger och göra vårat bästa för våra klubbar eftersom det är de som vi får betalt av. Det är inte så många Euro League-spelare som kommer till sina landslag vid den tiden. Det är samma sak med NBA.

NT: Vad tycker du om det?
– Det är tråkigt att det är så. De har hittat ett sätt att göra det i fotbollen. Deras säsonger är längre än vad våran är, de spelar nästan hela året om. Kanske att de tar en månad ledigt. Det känns som att de skulle kunna få det att fungera på något sätt. Det skulle vara kul. Självklart om vi har träningsläger när jag är ledig eller kan komma loss skulle jag gärna vara med, säger Jeffery Taylor till NT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.