Lämnar mästarlaget efter Umeå-match

Södertälje BBK:s nya ekonomiska situation (indragna sponsorpengar från Astra Zeneca till ungdomsverksamheten) innebär att Andrew Smith nu lämnar mästarklubben på herrsidan.

– Vi kan inte i det här läget göra någon annan prioritering än att släppa Smith och ta ansvar. Vi får inte äventyra annan verksamhet inom klubben. Vi behöver omfördela och omprioritera. Vi jobbar stenhårt för att  senare kunna fullfölja den plan vi haft, klubbdirektören Robert Andersson till SBBK:s hemsida.

Forwarden Andrew Smith är amerikan, som även innehar lettiskt pass. Han har den här säsongen i Kings snittat 9,4 poäng och 5,9 returer.

I morgon lördag spelar Södertälje Kings borta mot Umeå BSKT. Det blir Smiths sista match för Kings – i alla fall för den här gången.

– SBBK vill tacka Andrew för den här tiden och önska honom all lycka i framtiden och hoppas att våra vägar korsas igen, säger Robert Andersson.

Matchguide Svenska Basketligan herr

Umeå BSKT–Södertälje Kings
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Kl 16.04 lördag.

Tränarsnack
– Södertälje, med deras rutin, tuffhet och lagstruktur, är alltid en tuff uppgift, säger Umeå BSKT:s coach Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… Södertälje Kings är regerande svenska mästare.
… Senaste två åren har lagen mötts i SM-kvartsfinal.
… Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen, då vann Södertälje med 84–83 hemma mot Umeå.
… Umeå har samma lag som senast mot Borås.
… För ovanlighets skull spelar Umeå hemma en lördag, matchen är lagd på helgen bland annat för att passa ihop med Södertäljes spel i Fiba EuropeCup (där laget inte längre har chans att gå vidare från gruppspelet).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.