Av spelare – för unga spelare

I samband med trettonhelgen fixar spelarna i A3 Basket ”Clinics” för unga spelare i Umeå.

Tidigare år har olika läger och träningspass arrangerats i Umeå med olika upplägg, ofta med elitcoacherna i ligalagen för herrar och damer som hjärnor bakom det hela. Nu med ”A3 Basket Clinics 2020” är det spelarna själva som både planerar och sedan som tränare/ledare genomför dagarna som omfattar 5-6-7 januari.

Det börjar med en ”Mini Clinic”,  för yngre spelare födda 2010-2013, den 5 januari på Tegs Central mellan kl.13:00-14:30.
I slutet på jullovet, den 6 januari och 7 januari, blir det Clinics på Tegs Central för lite äldre spelare, födda 2002-2009. De dagarna är uppdelade på två pass, kl 09:00-11:00 respektive 12:00-14:00.

– Två fartfyllda pass med fokus på individuell spelarutveckling. Första passet på morgonen kommer att ha fokus på teknik och skott och under eftermiddagspasset utbildas deltagarna i attacker och spelförståelse, berättar A3 Baskets Moa Dellbro.

De som var tidigt ute och anmälde sig före den 18 december hade chans att få en personligt signerad julhälsning.
– Tiffany Brown är populär hos deltagarna och har fått skriva många julhälsningar, avslöjar Moa Dellbro.

Anmälan är öppen till och med den 30 december.

Bilden: 19-åriga Moa Dellbro har gått från att en gång börja i knatteverksamheten i KFUM Umeå till att bli elitspelare i A3 Basket.
Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.