Konkurrenter förstärker

I går kom klartecknet och underskriften – i dag har Luleå Basket presenterat Julie Vanloo som förstärkning på bakplan i jakten på att ta tillbaka SM-guldet från A3 Basket Umeå.

– Att Julie är klar för Luleå Basket känns helt rätt för oss. Det är en spelare som jag, laget, klubben och staden känner igen från tidigare år. Julie är en spelare som kommer få oss att vara mer aggressiva och skjuta bollen mer konsekvent. Offensivt får vi en spelare som, tillsammans med Natisha (Hiedeman), kommer att skapa show varje match och det ser jag fram emot. Defensivt får vi in lite quickness vilket också känns helt rätt, säger coachen Robin Sandberg.

x x x x x

I herrligan är Norrköping Dolphins en av Umeå BSKT:s konkurrenter om slutspelsplats. Norrköping gjorde nyligen klart med 208 centimeter Adam Ramstedt (från Djurgården) och nu är det även klart med en ny guard.

Amerikanen Traevon Jackson, 27 år och 191 centimeter, är vänsterhänte mannen som ska lyfta Dolphins. Han kommer sett till spel i Europa närmast från Zilina i Slovakien där han 2018/2019 snittade 11 poäng, 4 returer och 3 assists. Han sköt där 34,5 procent från trepoängsland. Jackson har även spelat i NBA G League för Iowa Energy och för Washington Wizards i NBA Summer League.

– Traevon ger oss erfarenhet och stabilitet. Det är en smart spelare som kan spela både etta och tvåa, med och utan Tim Schüberg, och som förhoppningsvis gör andra spelare bättre. Han är en väldigt bra person; proffsig och tävlingsinriktad. Vilket är saker vi behöver, säger coach Mikko Riipinen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.