Luleå-stjärnans nya kontrakt

I kväll svensk tid sedan kom WNBA-klubbens meddelande på twitter – Natisha Hiedeman har fått nytt kontrakt och återvänder efter svenska säsongen med Luleå Basket till Connecticut Sun – i fjol finallag i WNBA.

På klubbens hemsida skrivs lite mer utförligt:
– Vi är glada att Natisha kommer tillbaka till oss för säsongen 2020. Förra säsongen kom hon in sent och försåg oss med en suverän gnista som vår back-up point guard. Hon är en utmärkt passare och naturlig scorer med räckvidd. Vi förväntar oss att hon kommer att ha en stor inverkan på kommande säsong, säger head coach och general manager Curt Miller.

Förra året i WNBA som inhoppare i 20 matcher för Sun snittade Hiedeman 3.7 poäng, 1,9 assists och 1,5 returer på en speltid av 10 min./match.

Noterbart är att det sett till datum kan vara tajt i vår för en spelare som ändå inte hör till de stora stjärnorna i WNBA.
Om Luleå (som alla tippar går till SM-final) och den serien går till fem matcher – ska avgörandet om SM-guldet ske den 27 april enligt förbundets grundplanering. Connecticut Suns träningscamp inför säsongen startar den 26 april och försäsongens träningsmatcher den 1 maj.

Connecticut Sun inleder ligaspelet i WNBA den 16 maj mot Amanda Zahuis New York Liberty.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.