Dags för comeback i Umeå

Landslagsmeriterade guarden Stefanie Yderström är spelklar och redo för comeback i Umeå efter några dagars träning sedan hon anlände från Luxemburg.

Däremot spelar inte A3 Baskets nyförvärvade amerikanska Mackenzie Engram – som väntar på sitt arbetstillstånd i Sverige vilket innebär att Umeå-debuten dröjer lite.

På skade-/sjuk-/rehablistan har A3 Basket tre namn.
– Vi har fått Danielle Elvbo fingerskadad så hon kan inte spela, saknas gör även Isabelle Edholm (sjuk). Tilda Andersson får (efter knäskada) ännu inte spela med fullkontakt. Men det är som för alla lag, vi får byta om de som är friska, säger coachen Janne Enjebo.

Söndagens motstånd i sporthallen på Gammlia i Umeå är IK Eos från Lund, ett lag som slåss för den sista slutspelsplatsen i ligan.

– När vi mötte Eos i höstas var det en tuff match ända in i sista perioden. Att få upp tempot blir nyckeln till en bra insats, ett på pappret sämre lag har större chans om spelet saktas ned, säger Janne Enjebo.

Matchguide SBL dam
A3 Basket Umeå-IK Eos Lund
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Kl.15:00 söndag.

No­te­ra att…
… När lagen möttes i Lund i höstas blev det till slut Umeå-seger med 76–65.
… IK Eos stjärnguard Dayshalee Salamán var med och spelade sitt Puerto Rico till sensationell plats i OS i Tokyo. Lilla Puerto Rico slog i kvalet ut stora Brasilien med 91-89. Tråkigt nog så drabbades Salamán under OS-kvalet (i match mot Australien) av en allvarlig knäskada som innebär att hon inte kan spela mer i svenska ligan den här säsongen och även missar sommarens olympiska spel.

SBL dam – omgången som är omstart efter landslagsuppehållet;
Lördag 15 februari
Kl 14:30 Uppsala Basket-Högsbo Basket, SEB USIF Arena
Kl 15:00 Norrköping Dolphins-Luleå Basket, Stadium Arena A
Kl 16:00 Visby Ladies-Wetterbygden Sparks. ICA Maxi Arena
Söndag 16 februari
Kl 15:00 A3 Basket Umeå-IK Eos, Umeå Energi Arena
Kl 16:00 Mark Basket-Telge Basket, Kinnahallen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.