Olika efterspel

Efter SBBF-beslutet, i samråd med ligaföreningarna, blåsa av hela basketsäsongen, kommer olika efterspel.

Risk att gå omkull.
Södertälje BBK kan inte genomföra Nordens största ungdomsturnering Scania Cup – som skulle ha spelats den 9-13 april. I kombination med uteblivna slutspelintäkter för klubbens båda ligalag ger det en mycket mörk ekonomisk bild.

– Fram till midsommar på events och uteblivna publikintäkter tappar vi mellan en och två miljoner kronor. Deltagaravgifterna till Scania Cup skulle ge tre miljoner kronor, förklarar Södertäljes klubbdirektör Johan Strömvall för Länstidningen.

Läget är så allvarligt att klubbens existens är hotad.

– Vi kommer att behöva ta till kraftfulla åtgärder för att överleva, säger Strömvall till LT.

x x x x x

Kattguld? 
Det är så klart blandade reaktioner på beskedet att Borås Basket och Luleå Basket utropades till vinnare av årets SM-guld.

– Hur kan man vara mästare om man inte vunnit sin sista match? Men det är det beslut förbundet har tagit, även om jag hade spelat med Borås så hade det inte känts bra att kolla mig i spegeln, jag hade inte varit nöjd, säger Brandon Rozzell i BC Luleå till Norrbottens Media.

x x x x x

Det är fler länder än Sverige som ställer in sina ligor och utser mästare utan slutspel, exempelvis Litauen där Zalgiris Kaunas herrar fått titeln efter inställt spel på grund av Corona. Ett annat fall är damligan i Polen där titeln tilldelats Ark Gdynia.

Det finns även exempel på ligor där spelet är uppskjutet på obestämd tid och inställda ligor där inga besluts tagits om eventuella mästerskapstitlar.

En kommentar

  1. Stina

    Jag anser att man tagit förhastade beslut, varför inte spela med tomma läktare?
    Om bägge lagen är friska, likaså domare & funktionärer, varför ha så bråttom?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.