Silly: Intressant för Umeå

Efter att ligaplatsen för säsongen 2020/2021 (utan kvalspel) är bekräftad för Umeå BSKT kan jakten på Jesper Gustavssons ersättare som head coach intensifieras.

Ett givet namn i åtanke är Håkan Larsson – som varit assisterande coach hemma i Luleå ungefär lika länge som Jesper Gustavsson lett Umeå. BSKT:s sportchef bekräftar intresset för den tidigare storspelaren i Plannja, men Luca Romano ger sig inte in på några som helst detaljer om kontakterna med tränaren från norr – som själv tydligt uttalat sitt intresse att ta klivet upp i en roll som head coach.

– Någon gång vill jag bli head coach. Om det då är i BC Luleå eller någon annanstans – det återstår att se. Men jag vill bli huvudtränare, säger Håkan Larsson till Norrbottens Media.

Om tränarjakten säger Luca Romano:
– Vi fortsätter att i första hand söka en svensk coach. Det har redan trillat in mer än tio CV från olika tränare från Sverige och olika EU-länder och det utan att vi ens börjat prata med agenter.

Mer läsning om tränarjakten: ”Imponerande”

Bloggens kommentar: Håkan Larsson skulle vara perfekt för Umeå. En cool coach med koll på grejerna. (Undertecknad har bland annat i rollen som domare kunnat studera hans ledarstil när han matchat BC Luleås HU19-lag). Ur en karriärsynpunkt vore det väl inte alls fel om Håkan Larsson tog ansvaret i Umeå – innan han senare blir head coach i BC Luleå. Hur det landar är svårtippat. Det finns fler ligaklubbar som söker ny coach och BC Luleå-bossen Lars Mosesson har förstås en plan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.