Älgarna demonstrerar

Älgarna demonstrerar. I Coronatider slår Jämtland Basket snabbt till med klartecken för inte bara en – utan två spelare för 2020/2021. Härom dagen kom beskedet om jänkaren Tay Dawson och i afton måndag meddelade Östersunds-klubben att lagkaptenen, veteranen – amerikanen som numera även har svenskt pass – förlänger. Nya kontraktet gäller två säsonger.

Vi snackar alltså RT Guinn som är redo för en tredje säsong med ”Älgarna”. Senaste säsongen snittade 39-åringen 14,6 poäng per match och 6,4 returer på dryga 24 minuters speltid med skarpt skytte (65% på tvåor och 38% på treor).

– Det är en ära och privilegium att få spela och tillhöra Jämtland Basket några säsonger till. Staben och fansen är fantastiska och jag ser verkligen framemot att kunna ge våra fans underhållning i Sporthallen och känna deras support ett tag till. Jag vet att vi fick kämpa en hel del i höstas men inför slutspelet så kändes det som vi hade en riktigt bra känsla i laget och kunde ha gått riktigt långt. Nu får vi se till att göra det nästa säsong i stället, säger RT Guinn i ett pressmeddelande.

Klubben är i full färd med att kontraktera en ny coach efter Torbjörn Gehrke.

– Vi fortsätter arbetet med tillsättning av coachstaben där vi har förhoppningar om att hitta fram till en lösning ganska snart. Sedan är det rimligt att tro att vi fortsätter att titta på den svenska spelarmarknaden där spelare från fjolårssäsongen förstås ingår. Vi som de flesta andra organisationer brottas ju i samtidigt med kostnadsbesparingar och stor osäkerhet kring intäktssidan framöver så vi kommer att gå varsamt fram här, säger klubbdirektör Pecka Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.