Kan skriva ny historia

Framtiden heter Sabrina Ionescu. Oavsett när Women´s NBA kommer igång med spel.

22-åringen från Kalifornien har redan visat att det går utmärkt at vara född så sent på året som i december och att 180 centimeter räcker gott för att kunna ta massor av returer – utöver alla poäng och assists som en pointguard kan producera.

Vi repeterar hennes rekord från collegetiden, som då ändå blev avblåst i förtid på grund av Coronan. Över 2000 – 1000 – 1000 har tidigare varken någon man eller kvinna lyckats med. Ionescus siffror blev:  2.562 poäng, 1.040 returer och 1.091 assists.

Som draftetta innebär Sabrina Ionescus rookie-kontrakt med New York Liberty, enligt WNBA:s nya kollektivavtal, att lönen för Amanda Zahuis nya lagkompis börjar på 68.000 dollar.

Men sannolikt kommer hon att skriva ny historia även när det gäller dollarhögen – stjärnorna har stora möjligheter till rejäla inkomster på olika avtal vid sidan av basketlönen. Sabrina Ionescu hann bara bli draftad så var ett fett tioårigt skokontrakt med Nike klart. Snubbarna i NBA brukar få skor uppkallade efter sig, det gäller normalt inte damerna i WNBA – men Ionescu-dojor ska det bli.

En lite skön detalj är att nya stjärnan inte hade några problem med att välja agent – då hon under uppväxten bott granne med Bill Duffy som är stor etablerad NBA-agent. Han tar hand om Sabrina Ionescus basketkarriär och givetvis som rådgivare för allt utanför planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.