Silly: Trippelvinnare åter

Efter tre mästerskapstitlar med Leicester Riders inför jättepublik i England och senast en misslyckad sejour (sjukdom, skada och Corona-stopp) med Jurmala i Lettland vänder 29-årige forwarden Pierre Hampton hem till Sverige – och är klar för Jämtland Basket med ett kontrakt på 1+1 år.

Pierre Hampton har rejält med rutin även från svenska ligan och hade en stor roll 2014 då han spelade i snitt nära 34 minuter per match i SM-finalserien då han med Norrköping Dolphins tvingade mästarlaget Södertälje Kings till sjunde avgörande. I Dolphins lag spelade då även Adnan Chuk… numera coach i Jämtland.

– Vi som jobbar med spelarrekryteringen har haft uppdraget att försöka landa ytterligare en etablerad svensk och Pierre kommer hit med rutin och erfarenhet av att ha vunnit titlar vilket förstås är en tillgång inte minst om vi tittar en bit bort mot sista delen av säsongen. Pierres styrka skulle jag vilja säga är mångsidigheten. Han är duktig teknisk och taktisk vilket jag tycker passar in på flera i truppen, säger Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.