Och så var de bara nio igen

Larmet gick tidigt när nya Coronaviruset slog till. Wetterbygden tappade sin stora sponsor och sedan dess har ligaspelet varit i riskzonen.

Nu är det bekräftat att svenska basketligan herr tappar Wetterbygden Stars – som på grund av bristande ekonomiska förutsättningar väljer att kliva ned till Superettan.

– Inget snack om att det som hände i mars med corona var det som slog undan benen för oss. Det är klart att det är ett fruktansvärt tråkigt besked. Men man måste till slut ta ett beslut, oavsett om det är positivt eller negativt för stunden. Vi tar ansvar fullt ut och stiger ned en nivå för att rusta upp oss. Man har ju varit med om klubbar som gasar tills de kör av vägen. Vi ville inte gå i fällan och trampar därför på bromsen i god tid, säger klubbdirektör Thomas Ekström till TT.

– Normalt sett är detta väldigt sent men vi har hela tiden varit öppna med att den nuvarande situationen kräver stor flexibilitet från alla sidor. Wetterbygden har också haft en öppen dialog med oss under tiden. De tar en plats i Superettan herr som därmed blir 13 lag nästa säsong, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Därmed är SBL herr nere på nio lag igen. Tidigare har Djurgården klivit av – och Fryshuset klivit in.

Wetterbygdens avhopp kan medföra ändringar i spelprogrammet för SBL herr, fortsatt gäller dock fyra möten per lag och därmed 32 omgångar.

Noterbart: Damlaget Wetterbygden Sparks kommer att spela vidare i högsta serien SBL dam.

På sin hemsida skriver Wetterbygden om beslutet:

”Efter två framgångsrika säsonger har vi idag tvingats ta ett beslut att lämna landets högsta nationella serie på herrsidan. Beslutet att lämna Svenska Basketligan är inget lättvindigt beslut utan har försiggått av månader av intensivt arbete och en rad olika konsekvensanalyser som i grund och botten grundar sig på omständigheter vi inte rår över och där Corona-effekterna till slut gjorde det omöjligt ekonomiskt. I denna process har det från första stund varit av yttersta vikt att involvera och vara transparenta gentemot våra spelare och det är med både glädje och stolthet vi nu konstaterar att alla våra spelare i Wetterbygden Stars ställer sig bakom vårt beslut.
I stället för derbyn mot Nässjö Basket i Svenska Basketligan blir det nu istället derbyn mot Bankeryds Basket i Superettan. Framförallt ger det oss tid att omgruppera oss och värna de ideella krafter som uteslutandes driver Wetterbygden Basketball. Föreningen växer så att det knakar på ungdomssidan och vi är en av få basketföreningar i Sverige som nästa säsong kan ståta med fyra förbundsserielag – med dagens beslut ökar vi möjligheterna att det förblir så många år framöver!”
Baskethälsningar. Styrelsen i Wetterbygden Basketball

 

 

En kommentar

  1. Hans Olsson

    Något är fel, något är gigantiskt fel i SBBF, hur i hela friden kan Wetterbygden flyttas till SE???

    De skall starta om i div 2, några lag har fått starta om i div 1 och någon i SE.
    Det finns ingen tråd i SBBF angående detta, man följer inget regelverk.
    Detta är samma sak med domarfakturorna, Uppsala gick i konkurs med obetalda domarfakturor till Sbbf utan poängavdrag , andra bedömningar gjordes mot Örebro och Sundsvall samt Djurgården, sedan ändrade Djurgården igen, Sbbf är en stor katastrof utan ledarskap, klubbarna har under Lena Wallins alla år betalt massvis med pengar för att hålla igång SBBF, de har inte en gång sedan ligan startade -92 fixat 1:- i sponsorpengar till Basketligan och sedan monterade man ner det varumärket och efter det har BL rasat totalt.
    Årets BL blir ett skämt 9 lag varav inget lag, jag säger inget lag har mer än 8 spelare klara, nivån på vissa lag är väldigt låg, man tränar dessutom inte som lag före 1/8 eller 1/9, titta på handboll innebandy eller för all del div3 i fotboll de tränar bättre under sin lågsäsong!!

    Ujuj så illa det är!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.