Silly: Tar ny sats i Superettan

Uppsalas basketherrar verkar vara på väg uppåt igen. Förra säsongen vann KFUM Uppsala 18 av 19 matcher som topplag i basketettan och kommande säsong är det Superettan som gäller.

Vid sidan av head coach Anders Jonsson har Kevin Gaines återvänt till Uppsala som assisterande coach.

In i spelartruppen kom tidigare Lukas Friberg – och nästa nyförvärv är 208 centimeter ligameriterad powerforward – Michael Axelsson Kaltak från Köping Stars.

– Jag är otroligt glad över att vi har lyckats knyta till oss Michael! Han är en spelare som kommer att göra oss bättre på många sätt. Han är en mycket bra basketspelare och person som är redo att axla en stor roll som kommer hjälpa honom att ta nästa steg i karriären och därmed utvecklas. Michael kommer definitivt att vara en av våra mest viktiga byggstenar nästa år och förhoppningsvis några säsonger framöver. Lagets chanser är väldigt goda och jag ser fram emot att slåss om seriesegern i Superettan, säger  headcoach Anders Jonsson till klubbens hemsida.

Uppsalas starka värvningar av Lukas Friberg och Michael Axelsson Kaltak möjliggörs genom Niklas Zennströms basketstudiestipendium. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.