Utblick: Albatrosser nära guld. Zahui är redo

Seglar mot titeln verkar albatrosserna göra, alltså ALBA Berlin med svenske Marcus Eriksson. Den första Bundesligafinalen blev en kross med 88-65 mot Ludwigsburg. Sju spelare på tvåsiffrigt i poäng bäddade för drömläget med plus 23 poäng att gå på inför den andra finalmatchen på söndag.

Marcus Eriksson levererade i första finalen 12 poäng, 6 returer, 2 assists och 2 steals.

– Spelar vi normalt är det nog ganska lugnt, säger Marcus Eriksson till basketlandslagen.se

För Ludwigsburg gjorde den förre Jämtlands-spelaren Teyvon Meyers 7 poäng.

x x x x x

I det spanska slutspelet avslutade Real Madrid gruppfasen med seger 97-88 mot Zaragoza. Svenske Jeffery Taylor spelade då tolv minuter och hann producera 6 poäng, 3 assists, 1 retur och 1 steal.

Problemet skapades tidigare i gruppen – där Real Madrid slutade trea och det betyder att laget missar att ta sig till semifinal.

Semifinalparen: FC Barcelona-Burgos, Valencia-Baskonia.

x x x x x

En internationell Corona-notering. Franska topplaget Lattes Montpellier har drabbats rejält ekonomiskt och hoppar av kommande säsongs spel i damernas EuroLeague.

x x x x x

Inför Womens´NBA i USA droppar det stadigt av spelare som gör valet att avstå den här säsongen som ska spelas modell kompakt internat i Florida. Ett av de färskaste exemplen är guarden Rebecca Allen som inte kommer att ställa upp för New York Liberty.

Svenska stjärnan Amanda Zahui är däremot fullt inställd på spel och ska åka till USA på söndag.
– Det är tuffa tider och det är väldigt speciellt med det som händer nu men det ska bli kul att spela, säger Amanda Zahui i en intervju på svenska basketlandslagens hemsida.

Herrarnas NBA ska spela enligt samma sammandrags-modell. En del spelare pratar om bojkott. Om detta säger Amanda Zahui;
– Det man känner sig bekväm med ska man göra, vissa vill fokusera på sociala rättvisor istället för att spela, vissa är rädda för COVID-19 och andra vill använda den plattform det ger för att tala om sociala orättvisor. Jag respekterar alla som känner att de inte vill spela. Det jag skulle önska är att de som nu vill ta ställning på olika sätt även fortsätter att göra det resten av karriären eller sina liv. Det här är ingen trend, det har pågått i flera hundra år…vi hade en konversation om det häromdagen med lagkamrater om att göra skillnad. Det tar tid. Mina barnbarn kommer inte få se en rättvis värld, men kanske deras barnbarn? Tänk dig det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.