Silly: Golv-generalen klar

Högsbo Basket har gjort klart med förlängt kontrakt för golv-generalen Ceejay Nofuente.

Förra säsongen producerade den kanadensiska pointguarden suveräna siffror i SBL dam med ett snitt på 14,9 poäng, 6,8 returer, 6,9 assists och 5,2 steals per match. Inte nog med att hon var sitt lags mest effektiva spelare – hon utsågs även till ”Årets försvarare” i SBL dam!

– Årets försvarare, en fantastisk ledare för våra yngre spelare, en spelare som ser till att alla faller in i leden, jag är oerhört glad att CeeJay är tillbaka! CeeJay sätter press på motståndarnas bollhållare, fantastiskt hjälpförsvar, läser spelet otroligt bra, oerhört trygg med boll, alltid hungrig och gör allt för att laget skall vinna! Grym! Ser fram emot att arbeta med CeeJay igen, det kommer bli ett roligt år i år, meddelar coachen/sportchefen Jonas Fredrikson.

x x x x x x

Ännu mera guard-nytt: Erica Iderstål byter klubb och går från Mark Basket till Wetterbygden Sparks. Den 26-åriga veteranen (!) har redan hunnit med tio ligasäsonger i olika klubbar (08 Stockholm, Solna Vikings, Fryshuset, Alvik, Uppsala och Mark). På totalt 198 ligamatcher i karriären har hon ett snitt på 10 poäng och 36-procentigt trepoängsskytte.

– Det känns mycket bra att Erica ansluter till oss. Hennes fina skytte kommer att hjälpa oss sprida golvet ordentligt, både I transition och i halvplansspelet. Erica kommer tillföra en gedigen erfarenhet av ligaspel till gruppen och kunna stötta de andra, säger Wetterbygdens coach Krumesh Patel till klubbens hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.