Klart: Umeå signar tryoutspelare

Tryoutbesöket med träningar i Emeå Energi Arena gick bra – nu har Umeå BSKT signat Emil Häglund, 24-årig forward på 201 cm som närmast kommer från spel i Superettan med Alvik Basket, där han förra säsongen snittade 14,7 poäng och 7,4 returer. Han sköt då 36% från trepoängsland.

– Jag är glad över att få möjligheten att spela för Umeå BSKT och coach Balibrea. Jag var i Umeå och tränade med laget i början av juni och fick ett mycket bra intryck av klubben. Vi blir riktigt svårslagna och kommer överraska många, säger Emil Häglund i ett pressmeddelande.

Bilden: Emil Häglund från Youtube-klipp Alvik Basket.

– Emil är ett jättebra tillskott för laget, både på och utanför plan. Jag har följt hans karriär de senaste tre åren och han är en spelare som jag verkligen gillar. Han passar perfekt in i den spelstil som vi vill ha. Position fyra är viktig i mitt koncept och Emil har suveränt basket-IQ, en är bra passare, kan skjuta bra utifrån och även hjälpa oss nära korgen. Det bästa av allt är att han inte är stressad att behöva göra egna poäng utan är en lagspelare som alltid ser efter de bästa möjligheterna för sina lagkamrater, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Truppläget: Umeå BSKT har gjort klart med nio svenska spelare för 2020/2021.
Förlängda kontrakt; Anton Leth, Nathan Dawit, Nils Botold och Melker Lindblom.
Nyförvärv;  Emil Häglund (Alvik), Anton Lindqvist (Helsingborg), Jonathan Peleg (Wetterbygden), Eddie Czerapowicz (Wetterbygden), och Daniel Johansson (College, Kanada).

x x x x x

Ytterligare en liganotering: Vincent Taylor, 22, förlänger med Norrköping Dolphins.
För klubben är det en stor vinst varje gång vi klarar av att få spelare till A-laget. När de dessutom blir kvar mer än en säsong är det ännu bättre, säger coach Mikko Riipinen.

7 kommentarer

  1. Hans Olsson

    Kul med många unga nya killar, detta har vi väntat på .
    Denna coach får komma in med en ny bild och nya krav mot de som styr i klubben.
    Detta är första gången herrbasketen i Umeå visar upp en tydlig tråd.
    Bra jobbat Boris, håll nu de övriga klåparna i klubben borta ifrån basketbiten.
    Var tydlig mot dem och kräv ett arr av någorlunda klass!!!

    • Sebastian

      Varför engagerar sig inte mr. Olsson själv i klubben och styr upp matcharrangemang etc? Verkar finnas ett stort engagemang och mycket erfarenhet vad gäller basket, i synnerhet runt Umeå. Konstigt att ditt namn är helt obekant för mig men jag antar Umeåpubliken är större än jag trott.

  2. Hans Olsson

    Herr Sebastian!
    Jag har följt idrotten i Umeå i över 30 år och kan konstatera att Herr basketen i Umeå alltid varit sämst i klassen vad det gäller arr, de har en snubbe i hatt som skriker i 2 timmar, inget annat kan liknas vid en clown på cirkus.
    Titta på löven, UIK, Iksu m fl jobbar på publik och aktiviteter.
    Bskt är ingen klubb, det är en produkt som inte vet sin egen identitet.
    Gläds åt den tråd som växer fram runt nya unga killar med rätt attityd till träning, de latisar som varit stommen de senaste åren har bara varit patetiskt.

    Heja som vi säger!!

  3. Ulf

    Jag håller med Sebastian. Kliv fram och hjälp till i stället för att gnälla. Balibrea har inte hunnit göra något avtryck i Umeå ännu. Herr Olsson har ingen koll alls på historien. Det har funnits bra tråd och bra bilder, bra kravnivå bra utbildade ledare och bra styrning både på 70, 80, 90, 00 och 10-talet men det har inte gått att få fram slantar eftersom allt har gått till hockeyn och fotbollen. Med tanke på den bakgrunden så har basketen i Umeå klarat sig bra.

  4. Hans Olsson

    ULF !
    Skojar du eller kan du Icke mera basketboll?
    Umeå har på herrsidan alltid varit uselt, de har aldrig haft en röd tråd, därför att klubbledningen varit usel.
    Jesper har försökt men haft besök av både ordf o den så kallade klubbdir på bänken och under time-outer, Boris kommer att bli tokig på den låga kompetens som finns i förhållande till Aulander i Huskvarna.
    Bskt är ingen klubb eller organisation, det är en dålig produkt , kan lika gärna vara ett raklödder märke.. Basketkunskapen i Umeå bland ledare och för att inte tala om media är oerhört låg.

    Go Boris Go!!

    • Ulf

      Jag bara skojade och du tog hela betet och svalde det.
      Bevare oss väl från sådana besserwissers som du.

      • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

        Svar: Härmed avslutar Bloggen denna tråd, det kommer in fler kommentarer – men de tillför inget nytt utan blir mest pajkastning och blir icke godkända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.