Käftsmäll av Covid-19

Denna helg börjar försäsongen mer på allvar med en del träningsmatcher. Det saknas spelare i trupper och det mjukstartas på sina håll.

Ett exempel är att Högsbo Basket i helgen, utan importerna Alexis Hyder och Ceejay Nofuente (som landar nästa vecka), matchar mot satsande ettangänget Borås Basket.

Högsbo kommer till start med ett kort lag då även Elin Johansson saknas – i hennes fall är det stopp efter att hon drabbats av Covid-19.

Högsbos coach och sportchef Jonas Fredrikson skriver på klubbens facebook: ”Elin har börjat att visa sig i hallen, men hon har långt kvar till 100%, och Elin är viktig. Elin hade en grym sommar och så får hon en käftsmäll av Covid-19, det är jag ledsen för, det hade varit grymt för henne att gå in i säsongen med full fart. Nu får vi sakta och säkert försöka få tillbaka till 100%. Vi hejar alla på att Elin blir fullt återställd snart.”

x x x x x

En notering från SBL dam är att Mark Basket lyfter in 20-åriga Jonna Almqvist i ligatruppen för debut i högsta serien. Starten blir med dubbellicens som även möjliggör speltid i ettanlaget – där hon förra säsongen snittade 7,3 poäng. Den 174 cm lång guarden har tidigare utbildats på RIG Mark. Hon har gjort tre landskamper med U16.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.