NBA: Första finalmötet

Vi får se ett helt nytt finalmöte i NBA. Los Angeles Lakers och Miami Heat har vunnit förr – men aldrig tidigare mötts i mästerskapsfinalen. Givetvis finns kittlande kopplingar som att LeBron James tidigare vunnit två titlar med Miami under coachen Erik Spoelstra och nu står de på varsin sida.

Miami Heat har överraskat genom hela årets slutspel i NBA-bubblan. Sista hindret på väg mot finalen, Boston Celtics, skickades hem med 4-2 i matcher efter avgörande 125-113. Värt en liten notering är att veteranen Andre Iguodala blixtrade till med fyra av fyra från trepoängsland och totalt 15 poäng när finalplatsen säkrades.

Totalt i playoff har Heat facit 12-3 i matcher. Lakers å sin sida gick till också till final med 12-3 så det är inget snack om att rätt lag från öst och väst ställs mot varandra.

Finalschemat: Match 1 spelas svensk tid natten mot torsdag 1 oktober. Går serien ända till sju matcher är den sista natt mot onsdag 14/10.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.