Inställt med 0-20

Då har det första exemplet inträffat med en inställd match på grund av covid-19-smitta – där motståndarlaget tilldöms segern med 20-0.

Det handlar om lördagens match i SBL dam – som inte blev av. Visby Ladies skulle ha spelat hemma mot Wetterbygden Sparks, men på grund av misstänkt smitta i Visbys lag blåstes arrangemanget av med walk over som följd.

Den gotländska ligaklubben meddelar via twitter:
”Efter flera sjukdomsfall i Ladies, som just nu inte är konstaterade fall av covid-19, har Visby Ladies tagit det enda beslutet som garanterat inte riskerar någons hälsa.”

Svenska Basketbollförbundets tävlingskommitté tog beslutet att ställa in matchen och att tilldöma Wetterbygden segern.

Här är beslutet:
”Dagens match i SBL dam mellan Visby Ladies och Wetterbygden Sparks ställs in på grund av misstänkt smitta av Covid19 i hemmalaget. Beslutet är taget av Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott i enlighet med protokollet för Covid19 samt rådgörande med regional smittskyddsläkare och förbundsläkare. Eftersom situationen har uppstått senare än 48 timmar innan uppkast tilldöms Wetterbygden Sparks segern med 20-0.”

Uppdatering: Visby Ladies kommer temporärt att pausa all verksamhet i klubben. Styrelsen ska sedan den 11/11 ta beslut om hur det ska se ut framöver.

x x x x x

En match spelades i SBL dam;
Södertälje-Helsingborg 81-50 (17-10, 18-17, 23-15, 23-8)
Södertälje: Edessa Noyan 18, Cassandra Brown 16, Shawnté Goff 15, Matilda Claesson 14, Elin Lomgren 10, Sofia Hägg 4, Emilia Englund 2, Anna Dahl 2. Helsingborg: Vasilika Louka 15, Madeleine Hulth Olsson 13, Vendela Genell 7, Alma Fransson 5, Isabelle Finke 4, Patricia Elias 3, Tova Boquist 2, Malva Ekelöf.

x x x x x

Uppdatering:
Landslagsledningen
har tagit beslut att ta med även reserverna till EM-kvalbubblan på Kreta. De 14 tidigare uttagna kompletteras/ersätts med Södertäljes Sofia Hägg, och  Wetterbygdens Emma Johansson som nu finns med i damlandslaget som ska resa till Grekland och matcha mot Israel.

– Det känns lite speciellt. Men både basketbollförbundet och FIBA (det internationella basketförbundet) har vidtagit väldigt mycket riktlinjer och åtgärder. Vi har testats och ska ha munskydd och så, så det känns ändå tryggt, säger Sofia Hägg till LT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.