Omstart med omstuvat lag

Efter landslagsuppehållet ska Umeå BSKT göra en tidig omstart – med den Corona-uppskjutna hemmamatchen mot Södertälje BBK.

Uppkast i Umeå Energi Arena tisdag den 1 december klockan 19:04.

Umeås landslagsman Nathan Dawit spelade EM-kval i Istanbul, Turkiet, så sent som söndag kväll, och det har varit kort om tid för inkallade veteranguarden Omar Krayem att komma in i laget. Även veteranforwarden Germain Jordan är en färsk pjäs hos Boris Balibrea – som inte alls kunnat hålla sig till planen med det unga lag som samlades redan i augusti.

Umeå BSKT har etablerade bakplansduon Jonathan Peleg och Guim Exposito på skadelistan.

– Nya saker händer hela tiden och vi har inte fått en stabil situation. Nu med två spelare borta behövs hjälp och det kan bli riktigt bra med Omar Krayem och Germain Jordan. Det går att se vilken speciell kontakt de har med varann och de har börjat koppla även med de andra så det inspirerar och ger positiva vibbar i truppen, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

– Vi har åtta matcher under december månad och börjar med två raka hemmamatcher den här veckan, förhoppningsvis ska vi kunna prestera bra på hemmaplan.

Mer läsning (Plus): Spiderman och The Wizard vill bjuda på show – på distans

No­te­ra att…
… Bröderna Viktor och Anton Gaddefors i Södertälje, har tillsammans gjort 37 poäng och tagit 15 returer per match.
… Efter matchen mot Södertälje på tisdagen gästas Umeå BSKT på fredag av liganykomlingen Fryshuset.
… Umeå har brutit kontraktet och skickat hem centern Mu Okonkwo.

x x x x x

En norrländsk notering är att två Jämtlands-killar blir lagkamrater i Palma i den spanska andraligan. Olle Lundqvist är ny i Palma-truppen, men har ännu inte spelat i LEB Gold denna säsong. Nu får han sällskap av Oliver Gehrke som valde den spanska klubben för sin comeback – istället för svenska ligan där han testat med Norrköping Dolphins.

Till Palma hade även en tredje svensk gått – Sheriff Drammeh från Södertälje. Men han har skadat ett korsband och har lämnat klubben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.