Carro i Umeå och Becky i NBA

Vi har sett coach Carro, alltså Caroline Muzito-Bagenda leda Umeå BSKT:s herrar i svenska ligan. Just före nyår togs ett nytt stort steg då Becky Hammon som första kvinna fick kliva fram och coacha ett herrlag i NBA.

San Antonio Spurs ordinarie coach Gregg Popovic blev utvisad efter ett par tekniska fouls och då fick assisterande Becky Hammon ta över.

– Uppenbart är det en stor grej, ett betydande ögonblick. Jag har varit en del av den här organisationen i 14 år och har investerad massor med tid  för att bygga upp mig och bli bättre, sade Becky Harmon efter matchen, som Spurs förlorade mot regerande mästarlaget Los Angeles Lakers.

Lakers-stjärnan LeBron James: ”Hon har lagt ner ett hårt jobb under de senaste åren. Det var underbart att höra henne coacha spelarna. Hon är väldigt passionerad. Grattis till henne – och grattis till ligan.”

”King James” passade på att sätta ännu ett nytt eget rekord – 26 poäng i matchen innebär att han (sanslöst bra) gjort tvåsiffrigt i poäng i 1000 raka NBA-matcher.

Bilden: Becky Hammon. Foto: AP Photo/Eric Gay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.