Norrköping förstärker

Ligaettan Norrköping Dolphins förstärker med en fjärde amerikan.

På väg tillbaka är Tyler Flack, forwarden på 201 cm, spelade i Norrköping säsongen 2018/2019 då snittade 11,5 poäng och 4,8 returer( på speltiden 17 min/match).

Det blev då 27 matcher innan han i februari 2019 skadade sig illa med två armfrakturer. Säsongen 2019/2020 fanns ha i BC Nokia i Korisliiga, Finland. Flack kommer närmast från BC Budivelnik i Kiev, Ukrarina, där han tidigare denna säsong (i december) fick några korta inhopp (8 min/match i 4 matcher).

Nu ska jänkaren bredda topplaget ytterligare inför vårens SM-slutspel.

– Anledningen till att vi vill förstärka är för att kunna behålla den nivå vi spelar på. Tyler kommer hjälpa oss att rotera mer. Vi har sedan starten av säsongen vetat att vi har få spelare på de stora positionerna. Lucas har gjort det bra och Hampus har hela säsongen spelat på en annan position än den som är hans naturliga. Nu kan han gå lite på sin vanliga position också. Vi behöver avlastning för Adam och Phil under matcher men nivån på träningarna är också viktig att behålla – så att alla spelare ska kunna utvecklas maximalt. Vi behöver en spelare till och av ekonomiska skäl har vi inte haft möjlighet att ta in en spelare från start. Vi ser verkligen fram emot att få hit Tyler, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

Dolphins hoppas ha Tyler Flack i Norrköping under nästa vecka.

I kvällens ligamatch hemma mot Borås är det dock en tunn trupp som Norrköping mönstrar. Duon Kamau Stokes och Pihl Carr, som krockade och ådrog sig hjärnskakningar i Umeå senast, kan såklart inte spela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.