Tillbaka i träning i Umeå

Denna söndag spelar A3 Basket  ligamatch borta mot Uppsala – på plats tillsammans med Umeå-laget finns då Sandra Hansson som är på väg tillbaka.

– Vi reser med elva spelare, plus Sandra som tränar med oss igen, säger coachen Janne Enjebo.

Bakgrunden: På försommaren 2020 drog Sandra Hansson korsbandet vid en vridning av knät på träning med moderklubben Uppsala. Hon var då mitt en förhandling om nytt kontrakt med A3 Basket.
Klubben tvekade inte om att förlänga med den snabba guard/forwarden – som bland annat varit med och tagit SM-guld med Umeå.

Efter knäoperation och lång rehab ser allt bra ut. Den här veckan har hon vid sidan av träning haft besök hos sjukgymnast i Umeå.
– Det har gått drygt sju månader nu, allt känns bra men vi får se hur knät reagerar när det blir spelträning med kontakt, säger Sandra Hansson.

Tror du att du kan vara tillbaka i laget under vårens SM-slutspel?
– Det är bara dumt att sätta specifika mål med datum. Vi får se hur det blir, jag kommer att ta det säkra före det osäkra, säger Sandra Hansson, som i helgen ska stötta sina lagkamrater från sidan.

Matchguide SBL dam.
Uppsala–A3 Basket Umeå
Plats: Upplands Bilforum USIF Arena.
Tid: Kl. 14.00 söndag.
Tränarsnack
– Uppsala har kvaliteter och hemmaplan. Uppsala gjorde senast en bra match mot Högsbo, Vi vet inte riktigt vilket lag de ställer på benen men utgår från att de kan ha alla tillbaka, säger Umeås coach Janne Enjebo.
– Vi har haft bra träningar med fokus på fem-fem-spel. Senast hade vi inte så bra start, men sedan gjorde vi en helt okej match och hoppas från det kunna bygga vidare på det fina skytte vi hade, samt addera ett högre speltempo.
No­te­ra att…
… Uppsala kämpar för en slutspelsplats. När lagen möttes i Umeå vann A3 med 83–64.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.