Klart: Mera nytt i norr

BC Luleå tappade Denzel Andersson och passar innan transferfönstret stänger på att plocka in ny en stor spelare – den 203 centimeter långe nigerianske forwarden Tope Arikawe.

Härom dagen kom beskedet att allt spel i Superettan blåst av för säsongen på grund av pandemin – men ligan kör vidare som tidigare och BC Luleå hämtar sitt senaste nyförvärv från Team 4Q i just Superettan. Värvningen blev möjlig då Arikawe redan befann sig i landet med svenskt uppehållstillstånd.

– Det är en fysisk forward som har huserat i Superettan förra säsongen och en match i år. Han har bott nere i Skåne under den här perioden efter att han gick ut college. Vi tror att han kommer hjälpa oss i returtagning och i försvaret. Samt att vi kommer hitta en roll åt honom offensivt som får växa med framtiden, säger BC Luleås coach Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

Tope Arikawe hann spela en match denna säsong. Det var den 31 oktober då Team 4Q hemma i Helsingborg mötte Uppsala. Då gjorde Arikawe 36 poäng och plockade 12 returer. Dåvarande lagkompisen Omar Krayem hade 19 poäng + 10 assists. Matchen slutade dock 86-90, alltså seger för Uppsala.

Föregående säsong snittade 25-åringe Arikawe 19.8 poäng och 11.7 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.