Väntat besked: Basketettan avblåst

Ett väntat och logiskt besked har denna dag kommit från Svenska basketbollförbundet.

Tidigare stängdes Superettan herr för resten av säsongen och nu gäller detsamma för SBL Rullstol samt Basketettan dam och herr.

Allt spel är avblåst – vilket innebär att KFUM Umeås damer kan börja ta sikte på hösten då nästa säsong i norra damettan planeras att starta.

Förbundets tävlingsansvarige Olle Lundén har berett ärendet.
– Under rådande situation med kraftiga rekommendationer och restriktioner beroende på pandemin ser vi inga möjligheter att fullfölja säsongen för SBL Rullstol och Basketettan Dam och Herr. Vi har hela tiden hoppats på att smittläget skulle förbättras men i nuläget går det åt fel håll, säger Lundén i ett pressmeddelande.

Ingen nedflyttning sker från serierna utan alla lag har en garanterad plats i samma serie nästa år under förutsättningarna att alla vanliga kriterier är uppfyllda.

När det gäller eventuell uppflyttning till ligan så har åtminstone Östersund Basket på damsidan en sådan ambition.
– Ja, vi kommer att bli kallad till en ”hearing” där vi ska svara på ett antal frågor. Förbundet vill höra hur vår organisation och ekonomi ser ut inför nästa år och även hur det ser ut på spelarfronten. Vi får en chans att visa att vi har förutsättningar för spel i Damligan, säger Hans Vågström, sportchef i ÖB till Östersunds-Posten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.