Litet nyhets-svep

Bloggen noterar några saker ur nyhets-floden;

Sverige är placerat i andra seedningsgruppen inför lottningen till sommarens EM-slutspel för damerna. Lottningen sker måndag den 8 mars och så här blev seedningen;
Grupp 1: Frankrike, Spanien, Serbien, Belgien.
Grupp 2: Sverige, Ryssland, Slovenien, Italien.
Grupp 3: Belarus, Tjeckien, Montenegro, Turkiet.
Grupp 4: Slovakien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Grekland.

x x x x x

BC Luleå har fått en glädjebesked. Gruvjätten LKAB fortsätter som huvudsponsor till och med säsongen 2023/2024.
– Alla vet vad LKAB är och att ha ett sådant företag och starkt varumärke bakom sig är ovärderligt för BC Luleå som förening. Vi har ett väldigt positivt samarbete sedan många år tillbaka och ser fram emot att fortsätta det, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

x x x x x

Wetterbygden Sparks i SBL Dam har skrivit långtidskontrakt med Krumesh Patel. Coachens nya avtal sträcker sig över tre säsonger, till och med 2024. Brittens arbetsuppgifter utökas också till ett helhetsansvar inom klubben – från flicklagsverksamhet upp till ligalaget.
– Det har verkligen varit lätt att komma tillrätta, inte minst för att alla som jag har haft att göra med har varit så välkomnande och genuint intresserade. Det gäller alla inom klubben, från ledningen till varenda en som jag har haft att göra med, men även andra utanför organisationen, t e x Sparks förre coach, Fransisco Pinto, som verkligen varit hjälpsam och blivit en god vän, säger Patel till klubbens hemsida.

x x x x x

Östersund Basket har samlat sig efter beskedet att damettan blåsts av. Klubben är har helt och fullt siktet inställt på att spela i ligan kommande säsong;
– Jag tror vi har en bra chans. Jämfört med två år sedan, då vi erbjöds en plats, har vi kommit mycket längre fram. Vår organisation, ekonomi och spelartrupp är bra. Den budget vi har lagt inför nästa år är damligamässig. Jag tror inte att vi kommer att ha den lägsta budgeten i Damligan om vi får en plats, säger Östersund Baskets Krister Blomgren till ÖP:

En kommentar

  1. Peter Jonsson

    Hoppas att Östersund får en plats I Damligan, det är dom värda. Bra med ytterligare en förening som vill satsa och inte bar glida med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.