Grepp om tredjeplatsen

Borås Basket kopplade ett litet grepp om tredjeplatsen i och med hemmasegern mot BC Luleå.

Visserligen kom Borås ut svagt och hamnade under med 14-23 i första perioden – men kom igen och vann följande tre perioder och matchen totalt med 92-87. Borås hade en suverän trio i Marek Klassen, Avery Woodson och William Gutenius.

Intrycket från SVT-matchen var att gästerna från norr undan för undan tappade tålamodet i sitt spel, särskilt slutet blev otroligt ostrukturerat. Enskilt bäst var Tristin Walley med 17 poäng + 12 returer. Luleås hetaste skytt var länge Axel Nordström, han fick dock lämna arenan med åtta minuter kvar efter att ha åkt på sin andra osportsliga foul (den där sista bedömningen gick inte att greppa utifrån bilderna i livesändningen, domaren som tog den foulen befann sig i alla fall nära situationen).

Uppdatering: Till BC Luleås hemsida säger Nordström själv så här om situationen; ”Han drivar och jag foular. Om han sedan fortsätter spela så måste jag ju ’contesta’ skottet. Annars är det risk att han får en ’and one’. Jag vet inte alls vad de tänkte. Jag tycker bara att det är dåligt”.

Borås–Luleå 92–87 (14–23, 27–24, 28–19, 23–21)
Borås: Avery Woodson 23, Marek Klassen 22, William Gutenius 20, Deandre Davis 11, Andreas Person 6, John Brändmark 5, Jeremy Harris 4, Bobi Klintman.
Luleå: Tristin Walley 17, Jonatan Arvidsson 17, Axel Nordström 15, Steven Davis 14, Adam Rönnqvist 10, Denzel George 6, Tope Arikawe 5, Daniel Hansson 3.

Grundserie-toppen:
1. Södertälje BBK             18/5   36
2. Norrköping Dolphins     18/6   36
3. Borås Basket                16/8   32
4. BC Luleå                     14/10  28
5. Jämtland Basket         14/10  28

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.