Sista fjärdedelen – tuff trip för Umeå

Det är dags för sista fjärdedelen i SBL Herr. Åtta omgångar återstår innan grundserien ska summeras.

För ligaåttan Umeå BSKT handlar det närmast  en tuff roadtrip med bortamatcher i Norrköping (ligatvåa) på onsdag och i Nässjö (ligafemma) på fredag.
– Helt klart en tuff trip, men vi har bra träningar, alla jobbar hårt och vi tror på chans i båda matcherna, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Umeås taktik är ingen som helst hemlighet;
– Norrköping är ett av ligans bästa lag och om vi låter dem spela enkelt och bekvämt har vi inget att hämta. Vår plan är att spela tufft som vi gjort i våra tidigare matcher. De ska få jobba hårt för att besegra oss, säger Umeås coach Boris Balibrea.

Truppläget är fortsatt ansträngt för Umeå.
– Vi har åkt utan Nathan Dawit och Cole Welle, vi får se om de eventuellt kan ansluta till på fredag, men de missar definitivt matchen i Norrköping.

Matchguide:
Norrköping Dolphins–Umeå BSKT
Plats: Stadium Arena.
Tid: Kl. 18.04 onsdag.

No­te­ra att…
…säsongens tidigare möten har slutat;
Umeå–Norrköping 108–107,
Norrköping–Umeå 97–73,
Umeå–Norrköping 65–78.

…när lagen möttes senast i Umeå krockade Norrköping Phil Carr och Kamau Stokes. De har sedan dess befunnit sig i den så kallade ”hjärntrappan” för att återhämta sig från sina hjärnskakningar. De ska vara nära att kunna återkomma i spel, men status på de båda uppges vara ”dag för dag”.
…Norrköping har förstärkt med gamle bekante USA-forwarden Tyler Flack, han debuterade senast vid seger mot Köping och spelade då 32 minuter med fint facit på 22 poäng + 7 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.