Coacherna om tuffa kvarten

A3 Basket Umeås coach Janne Enjebo ser framför sig ett slutspel där det finns utmanare till Alvik och Luleå.
– Kul att det är fler än två som kan kriga om SM-guldet. Lag som Eos och Uppsala är säkert nöjda med att ha tagit sig till slutspel, men i de andra kvartsfinalerna finns lag som siktar högre.

A3 Umeå går på torsdagen in i en oviss kvartsfinal mot Södertälje.
– I de tidigare matcherna mot Södertälje har det varit jämnare än slutresultaten antyder. Nu börjar allvaret och det känns att det är speciellt, vi känner oss redo och det är säkert även SBBK. Det är en viktig första match där man inte vill slarva och gå på någon nit. Vi kan få stryk om vi inte gör allt vi ska, det gäller att prestera och klara försvaret både av trepoängslinjen och mot transitionspel,  säger Enjebo.

Umeå-laget har ett stort avbräck i knäskadade Gigi Mazionyte.
– Egentligen är det bara Gigi som saknas, nu kan vi ha tolv spelare på träningarna när Emma (Stach) och Sandra (Hansson) är med. Det känns ändå bra att vi har kunnat köra ett ental träningar med spel fem mot fem, säger Janne Enjebo.

Mer läsning (Plus): Olika villkor i SM-slutspel

x x x x x

– Det blir kul, vi har haft två tuffa förluster mot dem i år, men jag tycker ändå att det är ett lag som vi absolut har möjlighet att slå när vi väl spelar bra basket. Tjejerna är taggade, de är jättesugna på det här. Veckan har varit bra och förberedelserna har gått bra, det är en skön, positiv stämning i laget just nu, säger SBBK:s headcoach Joakim Lantto till klubbens hemsida.

Om den här delen av säsongen;
– Slutspel – det är alltid lite extra spänt och fokuserat. Man har ju sett fram emot det här hela säsongen. Det är jättekul, man märker själv att man brinner lite extra nu, man ligger och tänker mycket på nätterna och kanske sover lite sämre, men det hör till nu när det är slutspel, det är lite viktigare. Det här med att du spelar i morgon och du har match igen på söndag och du måste hitta på nya trix kanske och förändra lite småsaker – det ser jag bara som en utmaning, det ska bli jätteroligt, säger Lantto.

Södertälje rapporterar om ett frågetecken:
Shawnté Goff har knäproblem och det är osäkert om hon kommer till spel.

Torsdag 25 mars, SM-kvartsfinaler 1:3.
Kl 18:00  A3 Basket Umeå-Södertälje BBK, Umeå Energi Arena
Kl 20:00 Högsbo Basket-Norrköping Dolphins, Gothia Arena 2

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.